Museumsklubben Tegners Venner

Særudstilling åbner 15. april 2014 kl. 15 - 15.30

Omvisning kl. 14 -14.45 : Rudolph Tegner, hans kunst og museum / Luise Gomard


 • Forside


 • Skulptur galleri

 • - med over 300 fotografier af Tegners værker.

 • Artikel samling • Tegners Venner

 • - en kort præsentation af foreningen. Bliv medlem!


  Skulpturens Teknik

  Har du lige styr på hvordan man hugger en skulptur i marmor? Eller hvordan man støber en skulptur i bronze? Eller om der er noget under leret?

  Hvis du har, kan du godt blive hjemme eller bare komme for at se på Rudolph Tegners skulpturer og gå en tur i parken. Skulle du derimod have lyst til at få styr på det eller lige opfriske din viden, vil der være god information at hente både for voksne og børn. Udstillingen viser hvordan billedhuggere og andre fagfolk arbejder med materialerne: ler, gips, bronze og marmor. Bl.a. har kunstneren Hans Pauli har sat sig i de klassiske billedhuggeres sted og modelleret en model, med udgangspunkt i et af Rudolph Tegners værker, af hvordan en lerskitse skaleres op i fuld størrelse.

  For afficionados vises, som en særlig hyldest til Tegners proces, flere af hans skitser i ler og gips ved originalerne på museet. På den måde ses hvordan Rudolph Tegner arbejdede med sine værker. Følg de gule kasser og lær mere om Tegner og hans proces.

  Skulpturens udtryk har undergået en radikal forandring gennem tiderne, men paradoksalt nok har grundprincipperne til at skabe selve skulpturen ikke ændret sig synderligt siden antikken: der formes, opbygges, hugges, støbes og svejses.

  Det er materialerne, som benyttes i dag, der giver forskellen. Udstillingen viser, hvordan en skulptur kan laves i ler, gips, hugges i sten/marmor og støbes i bronze.