Museumsklubben Tegners Venner

Museumsklubben Tegners Venner


Forside

Skulptur galleri
- med over 300 fotografier af Tegners værker.

Artikel samling


Tegners Venner
- en kort præsentation af foreningen. Bliv medlem!Gæstebog - Guestbook
Skriv til gæstebogennSendt: 06/09/2012
Komentar: Jeg misunder din evne til at offentliggøre vidunderlige artikler på www.tegnersvenner.dk blot ønskede at sige jeg kan lide det!

Sendt: 22/07/2012
Komentar: Jeg er udlært figurformer hos Kgl hof bronzestøber Laurits Rasmussen. Mit svendestykke var statuetten de tørstige børn (modtog bronzemedalje). Jeg blev den sidste figurformer, der er udlært i dk. Jeg blev af støberibransen opfordret til at skrive min erindring fra min læretid. Det blev til en historie på 20 sider med titlen "Havfruer rytterstatuer og de tørstige børn". Jeg genoptog mit gamle håndværk som hobby og har et lille støberi hvor jeg former og støber mine egne skulpturer.
Allan Olsen (Allan@stavreby.dk)

Sendt: 02/05/2012
Komentar: Rusland og TegnerŽs Museum - en stor oplevelse. Mange tak!
www.cykelkurt.com/div/div-2/rusland/rusland.html

Sendt: 18/02/2012
Jeg kan ikke beskrive min glæde over at finde dette vidunderlige kunst museum. Jeg sidder og leder efter alle mulige oplysninger om min vidunderlige farfar Professor Edvard Laurits Ehlers. I den forbindelse finder jeg siden med den meget smukke skulptur nr. 188 fra 1917. farfar Ehlers. Jeg har ikke set den siden i 50erne på Kommunehopitalet i København.Jeg forsætter min søgen på Deres liste og finder så nr.159 De tørstige børn, 1914.
Den havde vi som lille skulptur i mit barndomshjem.
Den store har været placeret på Welanderhjemmet på Bispebjerg tror jeg, som min Edvard Ehlers fik startet og der blev til 5 hjem for børn med medfødt Syfilis.
Ehlershjemmet i Sdr.Vildtrup ved Haderlev har et foto album af den store model. Og jeg har søgt at finde ud af, hvor i verden denne skulptur er.
Jeg vil så hurtig som muligt gerne i kontakt med Dem på museet.Jeg er lykkelig over at de er i Deres besidelse.
Jeg vil meget gerne være medlem af Tegners Venner.
med venlig hilsen
Benedikte Ehlers

Sendt: 17/10/2011
Jeg har nu flere gange besøgt museet og er betaget af de smukke og udtryksfulde menneskefigurer. Især viser figurerne i livets port på fremragende måde livets fylde og dramatik. Desværre giver den hvide farve og ovenlys hele museet et indtryk af død. Det ville hjælpe med nogle store potteplanter og med farvede spotlys. Figurerne står alt for tæt. Jeg kunne tænke mig at hovedsalen kun havde livets port og alle de tilhørende figurer rundt om. Eventuelt med alle portrætbusterne bagved.
Jeg vil også foreslå at der stilles en skulptur på bygningens tag i hvert af de to forreste hjørner for at markere et skulpturmuseum. Det kunne være to af solpigerne.
Med venlig hilsen
Finn Rasmussen
f@finse.dk
Sendt: 29/8/2011
A very interesting site - much better than the Tengers Museum site. It's expanded my view of Tenger's work enormously. Definitely a figurative sculptor from whom to learn in my own amateur efforts.
Kris
Sendt: 4/4/2011
Kære Hanne Hein,
Du kan se et foto af "Syndfloden" i artiklen "Syndfloden i Maribo", som findes på siden "Artikel samling"
Hans Krüger
Sendt: 31/3/2011
Jeg har læst Rudolph Tegners biografi med
stor fornøjelse, og glæder mig til museet åbner
til april.
Jeg har ledt efter et billed af "Syndfloden" som
var udstillet på den frie Udstillingsbygning
i 1893, og senere stået i Maribo, og efter 50 år destrureret.
Hanne Hein
Sendt: 18/7/2010
Vi var dér den 17.7.2919. Det er interessant at se udstillingen, og når man sammenligner den med J.F.Willumsens 2 museer, får man den tanke, at der må have været en vis gensidig kunstnerrisk påvirkning.
Som ortopædkirurg med fødder som specialinteressefelt, er det interessant at se, hvordan kunstnere har behandlet dette emne. Har er der et karakteristisk tegn på flere af fødderne, ved at der er så mange med den forandring der kaldes Mallet tå.
Der savnes navn på statuerne ude i marken, men ellers iøvrigt et dejligt sted.
Jens V. Bruun
Sendt: 21/6/2009
Jeg syntes det er et pragtfuld sted har lært det at kende fra mine forældre.Min mor har talt med fru Elna var der første gang som 5-6 årig nu er jeg 67år og kommer der stadig med forskellige venner der er jo mange som ikke kender det
Sendt: 26/12/2007
jeg er forbauset over at jeg som er et familie medlem af rudolf tegner ser hvad han har lavet, det er så smukt at se der er en der har lavet sådan et smukt værk eller flere, jeg har inu ikke været der men ønsker at komme og se det jeg har læst meget om Rudolf, men havde desværre ikke fornøjelsen at møde ham, men at være familie medlem af ham er jeg stolt af.
Men min drøm er at se stedet i det nye år.
Men jeg kan kun sige at jeg er stolt af Rudolf.
Med venlig hilsen Louise Tegner
Sendt: 23/8/2007
Fundet på nettet:
Mod Lyset er titlen på Rudolph Tegners skulpturgruppe, placeret på et stykke granit på hjørnet af Tagensvej og Blegdamsvej (ved Rigshospitalet). Tegner (1872-1959) er en af vore helt store symbolister i Danmark, men der var mindre efterspørgsel efter hans kunst - undtagent i Helsingør, hvor borgmesteren var en personlig ven. Derfor er en stor del af hans skulpturer dramatisk placeret i lyngbakkerne "Rusland" ved Dronningemølle, en mærkværdig og gribende skulpturpark. Egentlig skulle grupppen her fremstille de fortabte under Syndfloden, der bønfalder Gud for frelse fra vandmasserne. Men så blev der brug for et monument for Kræftforskeren Niels Finsen.

Den historie har jeg hørt fra min far. (Paul Hartvigson,10.1.2006 Hartvigson.blogspot.com)
Sendt: 21/4/2007
Please fix the navigation on this site!
There's so much good work here, but it's really difficult to navigate to it.
Sendt: 3/4/2007
Quote "Tegners Park is appealing to me for the simple reason that it is not commercialized. It is as if the whole experience is between me and that surroundings. I am allowed the space and time to interpret things as I see them".

I go along with that too. Tengers was truly a great sculptor buried by the 20 c. I hope you do not mind me making a link to you from my blog. See http://dorsetsculpture.blogspot.com/

where I have discussed him briefly. I how that you will not dissaprove of my the use of your photos to promote your Museum and hope one day soon to visit you.
Sendt: 18/3/2007
Hvilke tre steder ville du vise en turist? "..Christiania og Kastellet i alt fald. Og så det område i Nordsjælland, der hedder Rusland. Her om foråret er det fantastisk smukt ved Rudolph Tegner-museet. Kommer man lige ved solnedgang, kan man nyde hans statuer og se solen gå ned. Mageløst." Mads Refslund, til Nyhedsavisen den 17. marts 2007 i anledning af at hans restaurant MR på Kultorvet har fået en stjerne i Michelin.
Sendt: 18/3/2007
Gæstebogen har været ude af drift på grund af en teknisk fejl. Jeg beklager. Hans Krüger
Sendt: 2/12/2007 2:55:01 PM
En pige fra Malaysia skrev den 5 november:
Tegners Park is appealing to me for the simple reason that it is not commercialized. It is as if the whole experience is between me and that surroundings. I am allowed the space and time to interpret things as I see them.
Sendt: 2/4/2007 8:11:24 PM
Gæstebogen blev åbnet søndag den 4. februar 2007 af Hans Krüger